ЖФК

"Надвірняночка"
Меню сайту


Форма входу


Відео з матчів


Пошук


Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Архів записів


Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 52


Міні-чат


Друзі сайту
ЖФК Нафтохімік-ДЮСШ №3


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 10:11
Головна » 2011 » Липень » 28 » В Німеччині закінчився чемпіонат світу з жіночого футболу
09:19
В Німеччині закінчився чемпіонат світу з жіночого футболу

Чемпіонат світу з жіночого футболу подивилася рекордна кількість глядачів

Вiкна 22:00

Матчі жіночих збірних можуть скласти серйозну конкуренцію чоловікам. Особливо в Німеччині. Там закінчився чемпіонат світу з жіночого футболу. Змагання дивилася рекордна кількість глядачів. А чому Україна залишилася на узбіччі цього спортивного свята, намагалися з'ясувати наші кореспонденти.

Вирішальне пенальті. І ось вона – шалена мить перемоги і сльози поразки.

Японки буквально виривають перемогу у фавориток світової першості з футболу – американок. Експерти в один голос говорять про новий прорив у жіночому сокері – такої видовищної й високопрофесійної гри, яку показали жіночі збірні на Чемпіонаті світу в Німеччині, ще не було. А ще – нечуваного інтересу до жіночого футболу. Усі матчі чемпіонату перебігали при заповнених по зав'язку трибунах. Трансляції дивилися сотні мільйонів уболівальників по всьому світові.

Головний тренер жіночої збірної України повертається з Франкфурта сам. Без команди. Українські дівчата були за крок від перемоги у відбірних турах. Анатолій Коцев каже: українським футболісткам бракує уваги з боку преси.

Анатолій Коцев, головний тренер жіночої збірної з футболу:

Было бы больше внимания прессы с вашей стороны, больше бы освящались соревнования женского футбола. К сожалению, украинский женский футбол законсервирован. Информации очень мало. Ни в прессе, ни по телевидению.

Для одеситки Світлани футбол став професією 20 років тому. Виборювала право поганяти з хлопчаками опуки з кулаками. Встигла пограти й на батьківщині, і в Росії. Нині жінка грає за харківську команду «Житлобуд-1».

Світлана Фришко, футболістка:

Все ребята, они как это… Девочка должна – маникюры, педикюры, а вот футбол это не женский вид спорта! А я вопреки всем говорю: я хочу играть в футбол! Уходила, пряталась.

Невеликий стадіон на околиці Харкова. Старенькі роздягальні, гнилі сидіння на трибунах. Хоча за рейтингом команда «Житлобуд-1» - не гірша за «Металіст», нижче 2-го місця не опускається, грає у вищій лізі. Перед тренуванням, як і перед грою, жодного макіяжу, туго підібране волосся, ані тобі кільчиків, ані ланцюжків.

Жіночий футбол емоційніший, і не такий грубий як чоловічий. Хоча без лайки не обійтися, – каже тренер.

Ярослав Лансфер, тренер команди «Житлобуд-1»:

От какого-то разочарования, что-то неправильно сделать, может на себя материться. Это основное. А так, конечно, нет такого мата, как в мужском футболе. Это где-то про себя больше.

Жіночий чемпіонат світу з футболу оминула увага більшості українських уболівальників. Тренери жіночих команд хоча й нарікають на брак грошей, хочуть більшої уваги з боку держави загалом до спорту.

Алла Гресь, заслужена тренерка України:

Нужно думать не сколько кто заработает и кому престижно, а нужно думать о том, чтобы дети ушли с улиц, чтобы у них была цель.

Джерело:«Вiкна.UA»

Переглядів: 556 | Додав: tisha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний хостинг uCoz