ЖФК

"Надвірняночка"
Меню сайту


Форма входу


Відео з матчів


Пошук


Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930


Архів записів


Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 52


Міні-чат


Друзі сайту
ЖФК Нафтохімік-ДЮСШ №3


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 04:16
Головна » 2013 » Листопад » 26 » На Богородчанщині дівчата теж грають у футбол
18:26
На Богородчанщині дівчата теж грають у футбол

Останнім часом у районі підвищився інтерес до занять жіночим футболом. Правда, культивується він тільки в загальноосвітніх школах.

Перші такі змагання за сприяння підгірського футбольного клубу "Маяк" відбулися ще у 2008 році. Перемогу тоді здобули дівчата з Іваниківської школи. Наступного року титул переможця виборола команда Порогівської школи.
З 2010 року районна першість проходить у двох вікових групах. Переможцями того року стали дівчата з Монастирчанського навчально-виховного комплексу та Богородчанської школи №1.
У наступні два роки на найвищу сходинку серед дівчат молодшого віку піднімалися дівчата з Богрівської школи, а в старшій віковій групі перемагали футболістки Порогівської та Саджавської шкіл.
Цьогорічна першість району, як і попередні, відбувалася у двох вікових групах. На попередньому етапі  команди змагалися у зонах. Переможці зон вийшли у фінал.
Заключна частина змагань серед дівчат молодшої групи пройшла в Підгір'ї. Знову успішно виступила команда Богрівської школи. Вона перемогла дівчат з Глибівки – 4:0 та Космача – 4:1. Тож богрівські дівчата (тренер Р. Красілич) зайняли перше місце, їм вручено кубок та грамоту районної федерації футболу. Другою була команда Космацької школи, а третьою – Глибівської.
У Богородчанах відбулася фінальна частина першості серед дівчат старшої групи. Матчі за участю Порогівської, Старунської, Солотвинської та Саджавської шкіл пройшли у цікавій та напруженій боротьбі.  Ось результати заключних поєдинків: Пороги – Солотвин – 3:0, Саджава – Старуня – 0:1, Пороги – Старуня – 2:0, Солотвин – Саджава – 1:0, Саджава – Пороги – 0:0, Старуня – Солотвин – 1:0.
Чемпіоном району стала команда дівчат  Порогівської школи (тренери Я. Цьомко,  Г. Дубич), яка нагороджена кубком та грамотою. Друге місце виборола команда Старуні, а третіми були дівчата з Солотвина.
Відбувся також  матч за суперкубок району між переможцями обох  вікових груп. Перемогу здобули школярки Порогівської школи з рахунком 1:0.
Як бачимо, кількість бажаючих займатися цією грою серед дівчат зростає. Очевидно, варто відкрити групи футболу для дівчат при Богородчанській ДЮСШ. Тому районна федерацію футболу звертається до керівників району та депутатського корпусу виділити кошти при затвердженні районного  бюджету для функціонування цих груп. 

Дівчата теж грають у футбол

Переглядів: 523 | Додав: tisha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний хостинг uCoz